Sms lån og andre nemme online lån

Indenfor de seneste par år er der med internettet og vores smartphones opstået et nyt marked for lån. I stedet for at skulle lave en aftale med en bankrådgiver, sætte tid af til et møde og skulle have fri fra arbejdet, at skulle sidde foran en fremmed person og skulle fortælle om noget så personligt som ens økonomi er, kan også være grænseoverskridende for mange personer. Det slipper man for ved at låne online. 

I starten var online lån kendetegnet ved at det var små lån. Lån som også går under navnene Sms lån eller kviklån. Men i dag findes der mange forskellige lån, også hvor det er muligt at låne større beløb. 

Online lån

De mange former for online lån herunder Sms lån er kendetegnet ved at de ofte er små og har en kort løbetid. Samtidig er det lån der er nemme at ansøge om og man har pengene indenfor kort tid. Det betyder også at man skal være forsigtigt i nogle situationer og overveje om det er klogt at låne. F.eks. er lån til en våd bytur ikke en af de klogeste. 

Der hvor lånene har god berettigtelse er f.eks. hvis man får en ekstra uventet regning, vaskemaskinen går i stykker eller den bærbare vælger at så i stå lige som man har en opgave der skal være færdig. Her kan det være svært og måske endda umuligt at vente de 2-3 uger det tager at låne i banken. 

Budget og økonomisk overblik

Uanset om det er et lille eller stort lån, er det vigtigt at man er sikker på at man kan betale lånet tilbage. Konsekvenserne ved ikke at kunne betale er ofte voldsomme. At stå i RKI som dårlig betaler betyder f.eks. at det kan være svært at få et telefonabonnement.

Start med at skrive ned hvad du har af indtægter og udgifter. Forskellen er hvad du kan betale af afdrag. Det vil også hjælpe dig når du skal ansøge, da det giver banken en viden om hvor længe du er om at betale lånet tilbage og det vil blandt andet være med til at bestemme hvor mange afdrag du ender med. Det kan også have betydning for rentesatsen.