Sælg dit gamle guld og skab overflod i din økonomi

Skab en ekstra indtjening, ved salg af dit gamle guld 

Mange af os har gamle smykker, mønter eller pyntegenstande i vores hjem, som er udformet i guld og ikke er i brug. Måske er det noget du har købt eller arvet for år tilbage, men som ikke passer ind i dit hjem eller til din nuværende stil. Derfor kan det nogle gange være dét værd, at gå igennem alle de gamle kasser og gemmer, da disse kan være til stor værdi for dig, selvom du ikke længere ønsker at have dem i brug. Guld er et af de mest værdifulde ædelmetaller i verden og selv i mindre mængder, kan det give stor økonomisk gevinst for den enkelte. 

Hvad skal jeg fokusere på, når jeg ønsker at sælge mine guld-genstande? 

Først og fremmest vil det være en stor fordel for dig, at vide hvilken karat af guld du er i besiddelse af. De mest gængse karater, som bliver brugt til fremstilling af smykker, mønter m.m. er som følger: 

  • 333 = 8 karat 
  • 585 = 14 karat 
  • 750 = 18 karat 
  • 999 = 24 karat 
  • 9999 = Guldbarrer og lign. 

Disse numre er en indikator, som markerer hvilken karat dine genstande er udformet i. Jo højere karat, jo højere renhed og des højere pris vil du modtage, ved salget af disse. Da 24 karat guld er for blødt til at udforme eksempelvis smykker i, bliver dette ofte blandet med andre ædelmetaller, for at give det styrke og holdbarhed. Derfor er en høj karat et udtryk, for hvor høj en procentdel af rent guld, som er blandet i legeringen. 

Hvordan ved jeg at jeg får den bedste pris?

Guldprisen varierer på et interntationalt plan og skifter flere gange dagligt. Dette er bestemt af samfundsøkonomiske faktorer, som påvirker den globale økonomi og dermed også påvirker markedet. Derfor er det essentielt, at du henvender dig til professionelle opkøbere, når du ønsker at sælge ud af dit gamle guld. De vil kunne rådgive dig omkring priser, renhed, kvalitet og vægt og give dig den bedst mulige handel ud fra det. De fleste forhandlere vil give dig deres egen pris, men hos de mest professionelle af slagsen, vil du også kunne finde et indeks over andre forhandleres priser. Dette giver åbenhed og tryghed til dig som privatperson, samt et bedre grundlag, for at træffe den mest kvalificerede beslutning. 

Ønsker du at vide mere omkring hvordan du kan sælge dit guld, til den højest mulige profit? Så kan du med fordel se mere her: Sælg Guld