Hvad er personlig økonomi?

Finans er et bredt udtryk, der beskriver alle de aktiviteter, der går ind under at styre sine penge og økonomi. I akademiske omgivelser er finansiering en gren af økonomi, der fokuserer på ting som fordeling af ressourcer, risiko og afkast. I en praktisk sammenhæng inkluderer økonomi alle de aktiviteter, vi gør for at tjene, styre og spare vores penge. Herunder også lån, såsom kviklån. Der er flere forskellige typer finansiering, herunder personlig økonomi, finansiering af virksomheder, offentlig finans, social finansiering og adfærdsmæssig finansiering. Uanset om det er i stor eller lille skala, og hvad end vi vil det eller ej, påvirker økonomi vores alles liv på et eller andet niveau.

Personlig økonomi

Personlig økonomi er et område indenfor finansiering, som de fleste af os er fortrolige med. Den består af alle de aktiviteter, der går ind i styring af vores individuelle økonomi, fra budgettering til besparelser til investeringer. Så når du sætter dig ned hver måned for at opdatere dit månedlige budget og betale dine regninger, falder dette under din personlige økonomi.

Personlig økonomi er altså forvaltningen af ​​dine egne penge som enkeltperson eller som en husstand. Dette involverer alle de aktiviteter, du gør for at administrere dine penge. Altså at oprette et budget, betale dine månedlige regninger, tilmelde dig og have kreditkort, indgive skat, lægge penge til side til din opsparing og have en pensionskonti, investere og meget mere. Personlig økonomi inkluderer også den store planlægning, som går ind i styring af din husstands økonomi. Dette betyder at forudsige din og din hustands indtjening og udgifter og afbalancere dine nuværende behov og ønsker med jeres langsigtede økonomiske mål.

Personlig økonomi er opdelt i fem hovedområder:

  • Indkomst: Dette omhandler de penge, der går ind til en person eller en husstand. Den består af lønninger, bonusser, lønninger, pensioner, udbytter og andre midler, som du modtager.
  • Udgifter: Dette refererer til de udgående penge, som bliver brugt på varer og tjenester hver måned. Det inkluderer udgifter til bolig, transport, mad, skatter, underholdning og mere.
  • Besparelser: Dette omhandler alt, hvad der er tilbage fra det, som du tjener efter dine udgifter hver måned. Dette kan være penge, der går ind på en opsparingskonto, midler som du investerer eller noget helt tredje.
  • Investering: Dette omhandler til penge brugt på at foretage investeringer, du forventer at give et afkast med håb om at øge din formue. Investering er ikke en sikker ting at give sig i kast med. Du risikerer ikke at se et afkast eller miste dine penge helt. Investeringer inkluderer aktier, obligationer, gensidige fonde, fast ejendom og meget mere.
  • Beskyttelse: Dette refererer til de penge, der bruges til at beskytte dig mod et uforudsete udfordringer. Disse beskyttelser kan omfatte sundhedsforsikring, livsforsikring og husejerforsikring .