Det lette SU-lån til den studerende

Mange studerende foretager SU-Lån, for at få pengene til at række. Der kan være flere udgifter forbundet med studielivet, og mange af udgifterne kan komme ret pludseligt og uforudset. Det kan være udgifter til:

  • Transport
  • Studiebøger
  • Ny boligsituation
  • Mad og frokost
  • Studietur

Fælles for dem alle er, at det oftest er nødvendige udgifter, eller udgifter, der går til ting, man ganske enkelt ikke har lyst til at undvære eller gå glip af i forbindelse med oplevelsen af det nye kapitel, som studielivet kan være.

Du kan dog alligevel stå i en situation, hvor du er i tvivl, om det er en god idé med et lån, og om du overhovedet kan overskue at skulle tænke på et lån? Det behøver faktisk ikke at være så besværligt og uoverskueligt:

Sådan overskuer du SU-lån

Først og fremmest er det relevant at overskue din egen situation som studerende. Hvordan oplever du, at du lever, og hvad er grundlaget for at optage et lån? Grundene kan være mange og gode, og det kan være alt fra at låne penge til studiet til at opveje din nuværende livssituation til det bedre.

Det er nemlig helt okay at tænke på et SU-lån, hvis du også ønsker at bruge lidt ekstra penge på at mindske dine økonomiske bekymringer. Og det kan også ske ved, at pengene går til at leve og have det godt.

Hos online-lån har du herefter mulighed for at få et overblik over de forskellige muligheder for lån. Her er arbejdet netop gjort, så du slipper for at skulle søge dig frem til alverdens lån og forsøge at gennemskue, hvilke du skal vælge, og hvilke du skal holde dig fra.

Hvor meget kan jeg låne?

Når du vælger et SU-lån, er det relevant at være opmærksom på de forskellige satser i forbindelse med lån. Du har altså ikke mulighed for at tage et SU-lån på et ubegrænset og selvvalgt beløb.

Satsen afhænger af din situation og hvor langt du er i din uddannelse. Er du alene eller forsøger, er der forskellige satser, ligesom der er forskellige satser afhængig af, om du har over eller under et år tilbage af din aktuelle uddannelse. Hvis det er under, har du her mulighed for at vælge et slutlån, som er en langt højere sats end den almindelige.

Når du har besluttet dig for at låne, vælger du selv beløbet, der er udregnet pr. måned, op til den maksimale sats for din nuværende situation.


Skriv et svar